Besin Değerleri Gidiyor! Buzdolabından Uzak Tutmanız Gereken 6 Besin..
Bazı besinlerin buzdolabına konulmaması gerekiyor. Buzdolabına konulduğu zaman besin değerleri gidiyor ve faydadan çok zararlı hale geliyorlar. İşte buzdolabına konulmaması gereken besinler...
Yiyecek ve içecekleri, özellikler sebzeleri buzdolabında muhafaza ederiz. Bazı sebzeler buzdolabında saklandığı sürece bozulmadan günlerce ilk alındığı gün gibi kalır ve kullanım süresi üzer. Ancak bazı yiyecekler kesinlikle buzdolabında saklanmamalıdır. Buzdolabında saklanmaması gereken besinler, buzdolabına girdiği andan itibaren bozulmaya başlar. Kısa sürede kişiyi zehirleyecek miktarda toksik madde üretmeseler de zamanla hem buzdolabınıza hem de diğer yiyeceklere zarar verir ve kullanılmaz hale gelir.
Sizlere buzdolabında asla saklamamanız gereken besinleri sıraladık. Belki birçoğunuz bilmeden bu besinleri buzdolabında muhafaza ediyorsunuz.
Buzdolabına Konulmaması Gereken Besinler
Soğan
Soğan, buzdolabına konulmaması gereken besinlerin başında gelir. Çünkü buzdolabına girdiği andan itibaren yumuşamaya ve küflenmeye başlar. Kuru ve güneş almayan bir yerde ve hasır yada tahta sepette saklayın.
Sarımsak
Sarımsak, buzdolabına girdiği andan itibaren küflenmeye başlar. Soğukla birlikte yapısı bozulan sarımsak kişiyi zehirleyebilir.
Patates
Patates, genelde serin, kuru ve güneş görmeyen bir yerde saklanmalıdır. Nemli ve soğuk yerde duran patates filizlenmeye başlar ve yumuşar. Hem tadı değişir hem de zehirli toksik madde üretir.
Domates
Domatesin kokusu ve tadını kaybetmemesi için buzdolabına koymayın. Çünkü domates soğuk bir ortamda olgunlaşma sürecini tamamlayamaz. Bu da kokusu ve tadını kaybetmesine neden olur.
Muz
Muz da aynı domates gibi buzdolabında olgunlaşma sürecini durdurur. Bu da kokusunu ve tadını kaybetmesine neden olur.
Bal
Bal, her zaman oda sıcaklığında ve güneş almayan bir alanda muhafaza edilmelidir. Buzdolabında duran bal, kristalleşir ve koyulaşır. Bu da tadının bozulmasına neden olur.